Nyhed -

23/11/2023

Ny rapport viser vejen til nye grænseværdier for CO2-udledning for nybyggeri

I dag offentliggør Strateginetværket for bæredygtigt byggeri det første af to notater om, hvordan byggeriets grænser for CO2-udledning skal udvikle sig de kommende år.

Notatet “Metode til fastsættelse af fremtidige grænseværdier for nybyggeri” er udviklet arbejdsgruppe B, som har data, LCA og dokumentation som hovedfokus. Det beskæftiger sig bl.a. med de områder inden for nybyggeri, som i dag ikke er omfattet klimakrav. Bl.a. ses der nærmere på mulige krav til byggeprocessen og forskellige krav til forskelligt byggeri, ligesom der behandles en såkaldt diskonteringsfaktor. Denne sikrer, at der holdes fokus på den CO2, som udledes i dag og mindre fokus på den, som udledes om 50 år, og som er forbundet med stor usikkerhed.

Fokus på at opsamle og gøre data, erfaringer og beregninger tilgængelige

Strateginetværket for Bæredygtigt Byggeri tæller en lang række organisationer i og omkring byggeriet – herunder Bygherreforeningen. Netværket arbejder bl.a. med at skabe ejerskab og finde løsninger til implementeringen af regeringens nationale strategi for bæredygtigt byggeri. Arbejdet er fordelt i en række forskellige arbejdsgrupper.

Arbejdsgruppe B har det seneste år haft fokus på at diskutere og udvikle forslag til strukturer og løsninger, der kan sikre at data, erfaringer og beregninger opsamles og gøres tilgængelige, således at der i fællesskab kan etableres det bedst mulige grundlag for fremtidig.

I dag offentliggøres notatet om CO-grænseværdier for nybyggeri.

DOWNLOAD NOTATET HER

Notat om grænseværdier for renovering på vej

I næste uge offentliggøres et tilsvarende notat, som fokuserer på renoveringsprojekter.

Om temagruppe om data, LCA og dokumentation

Temagruppen har fokus på at diskutere og udvikle forslag til strukturer og løsninger, der kan sikre, at data og beregninger fra forskellige interessenter opsamles og gøres tilgængelige. Således vil der i fællesskab blive etableret det bedst mulige grundlag for fremtidige analyser og beslutninger samt for udvikling af nye redskaber. Tovholder er professor Per Heiselberg fra AAU Build.

Nyheden er skrevet af

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

 • 28
  februar
  Byggeri, drift og anlæg - København

  Brug Drift Byg 2024

  I 2024 samler Bygherreforeningen og Dansk Facilities Management igen branchen til en spændende dag med fokus på den vigtige brobygning mellem drift og byggeri. Vær med, når vi sammen ser…

 • 29
  februar
  Byggeriets aftaler - København & Online

  Uddannelsesforløb: Byggeriets aftaler

  Vi har samlet et uddannelsesforløb til dig, der vil have grundigt kendskab til byggeriets aftaler. Forløbet består af en række kurser, som Bygherreforeningen anbefaler bygherrer, der arbejder med aftaler i…

 • 29
  februar
  Byggeriets aftaler - København

  AB18 for bygherrer

  På dette efterhånden klassiske AB-kursus får du en grundig indføring i AB18 og en gennemgang af aftalesystemet – herunder de væsentligste ændringer og nyskabelser, der er kommet siden AB92. Kurset…

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev