Ny rapport viser vejen til nye grænseværdier for CO2-udledning for nybyggeri - Bygherreforeningen

Nyhed -

23/11/2023

Ny rapport viser vejen til nye grænseværdier for CO2-udledning for nybyggeri

I dag offentliggør Strateginetværket for bæredygtigt byggeri det første af to notater om, hvordan byggeriets grænser for CO2-udledning skal udvikle sig de kommende år.

Notatet “Metode til fastsættelse af fremtidige grænseværdier for nybyggeri” er udviklet arbejdsgruppe B, som har data, LCA og dokumentation som hovedfokus. Det beskæftiger sig bl.a. med de områder inden for nybyggeri, som i dag ikke er omfattet klimakrav. Bl.a. ses der nærmere på mulige krav til byggeprocessen og forskellige krav til forskelligt byggeri, ligesom der behandles en såkaldt diskonteringsfaktor. Denne sikrer, at der holdes fokus på den CO2, som udledes i dag og mindre fokus på den, som udledes om 50 år, og som er forbundet med stor usikkerhed.

Fokus på at opsamle og gøre data, erfaringer og beregninger tilgængelige

Strateginetværket for Bæredygtigt Byggeri tæller en lang række organisationer i og omkring byggeriet – herunder Bygherreforeningen. Netværket arbejder bl.a. med at skabe ejerskab og finde løsninger til implementeringen af regeringens nationale strategi for bæredygtigt byggeri. Arbejdet er fordelt i en række forskellige arbejdsgrupper.

Arbejdsgruppe B har det seneste år haft fokus på at diskutere og udvikle forslag til strukturer og løsninger, der kan sikre at data, erfaringer og beregninger opsamles og gøres tilgængelige, således at der i fællesskab kan etableres det bedst mulige grundlag for fremtidig.

I dag offentliggøres notatet om CO-grænseværdier for nybyggeri.

DOWNLOAD NOTATET HER

Notat om grænseværdier for renovering på vej

I næste uge offentliggøres et tilsvarende notat, som fokuserer på renoveringsprojekter.

Om temagruppe om data, LCA og dokumentation

Temagruppen har fokus på at diskutere og udvikle forslag til strukturer og løsninger, der kan sikre, at data og beregninger fra forskellige interessenter opsamles og gøres tilgængelige. Således vil der i fællesskab blive etableret det bedst mulige grundlag for fremtidige analyser og beslutninger samt for udvikling af nye redskaber. Tovholder er professor Per Heiselberg fra AAU Build.

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

aug
29
Medlemsmøde

Bygherre Briefing

Velkommen til Bygherre Briefing, der med sit skarpe format giver dig indblik i aktuelle emner, og dykker ned i et af de vigtigste emner blandt landets bygherrer netop nu.

sep
9
Udbud og samarbejde

Vælg den rette entrepriseform

Hvordan vælger du den rigtige entrepriseform til dit projekt? På denne kursusdag hører du om fordele, ulemper og erfaringer med de forskellige entrepriseformer, så du er klædt på til at vælge den rette form, når...

sep
10
Byggeri, drift og anlæg

Ledningsarbejder og gæsteprincippet

Udgifter til ledningsarbejder kan være en ubehagelig overraskelse i et projekt, især hvis der ikke er taget højde for det i anlægsbudgettet. På dette kursus får du overblik over de grundlæggende regler inden for ledningsret...

sep
11
Byggeri, drift og anlæg

Bygherrernes anlægsdag 2024

Lukker anlægsbranchen i 2050, når der ikke er råstoffer og arbejdskraft til at udføre opgaverne?  Hvad betyder bæredygtighed, klimakrav og digitalisering for fremtidige anlægsprojekter?  Vi sætter fokus på de udfordringer anlægssektoren står over for lige...

sep
17
Byggeriets aftaler

AB18 for bygherrer

På dette efterhånden klassiske AB-kursus får du en grundig indføring i AB18 og en gennemgang af aftalesystemet – herunder de væsentligste ændringer og nyskabelser, der er kommet siden AB92. Kurset sætter fokus på de muligheder,...

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev