Stærkt felt kæmper om Bygherreprisen 2019 - Bygherreforeningen

Nyhed -

04/07/2019

Stærkt felt kæmper om Bygherreprisen 2019

Hele 20 professionelle bygherreorganisationer er indstillet til Boligfonden Kubens Bygherrepris 2019. Det er flere end de tidligere år. Feltet rummer nogle af landets mest professionelle og aktive bygherreorganisationer med ansvar for nogle af landets største bygge- og anlægsprojekter. Vinderen findes på byggeriets store prisfest, Building Award 2019, den 7. november 2019.

Feltet af indstillede kandidater til Bygherreprisen har aldrig været større eller stærkere end i år. Ikke alene rummer feltet 20 af landets mest professionelle bygherreorganisationer. Deres bedrifter tæller også nogle af de største eller mest spektakulære projekter i landet. Det bliver en hård proces for bedømmelseskomiteen at finde den endelige vinder. Sådan vurderer projektleder for prisen, kommunikationschef i Bygherreforeningen, Jesper Malm:

”Vi har fået nogle meget fine indstillinger. Feltet spænder vidt geografisk og i forhold til projekttyper. Men det er nogle meget kompetente organisationer som i år kæmper om prisen. Det er vi utrolig glade for”, siger han.

Prisen skal gives til en bygherre der bl.a. er i stand til at akkumulere læring og viden fra sine projekter og omsætte den til merværdi for bl.a. sine omgivelser. Vinderen skal desuden have sat et klart bygherreaftryk i sine projekter. Sidste år vandt Realdania By & Byg for en stærk bygherreindsats på opførelsen af BLOX. Vinderne blev bl.a. rost for at komme 360 grader rundt og for at lykkedes i et yderste kompliceret projekt, der nåede nye højder i form af både historiske og trafikale udfordringer. Bygherren formåede at bevare et fokus på både byggeriets naboer og byggeriets position ved havnefronten.

”Med prisen ønsker vi at sætte fokus på den værdi som bygherren har i byggeriet. Ofte kan det være en lidt usynlig rolle for omverdenen. Ikke desto mindre er denne indkøber og bestillerfunktion en helt afgørende strategisk rolle for at kunne levere værdiskabende byggeri. Den professionalisme som genereres her, forplanter sig i byggeprojekterne og i byggerierne”, fortæller kommunikationschefen.

Bygherreprisen uddeles i samarbejde mellem Bygherreforeningen og Boligfonden Kuben.

 

Indstillede kandidater til årets Bygherrepris er følgende:

NREP og AG Gruppen

 • Indstillet for bl.a. for Upcycle Studios og Ressourcerækkerne på Amager. Det er 20 rækkehuse og 63 lejligheder, der er bygget efter cirkulære principper med et stærkt fokus på bæredygtighed, samvær og ressourcedeling til gavn for miljøet.

Banedanmark

 • Indstillet bl.a. for den nye jernbanestrækning København-Ringsted. Projektet har skabt et nyt, centralt knudepunkt i den offentlige trafik, og samtidigt er det Danmarks første højhastighedsbane.

Basecamp Student

 • Indstillet bl.a. for Basecamp studieboliger i Lyngby. Her er opført 639 værelser med tilhørende fælles faciliteter, hvilket medvirker til at udvikle Lyngby som en studieby.

Carlsberg Byen P/S

 • Indstillet for udviklingen af Carlsberggrunden og særligt for transformeringen af de fredede og bevaringsværdige bygninger Lagerkælderen 3, Maltmagasinet og Hammershus.

Bo-Vita

 • Indstillet særligt for Plejehjemmet Klostergården og Bofællesskabet Sct. Joseph. Her er skabt pleje- og seniorboliger hvor demente såvel som friske seniorer kan leve side om side.

Brabrand Boligforening

 • Indstillet for helhedsplanen for Gellerup Toveshøj 2011-2030, en massiv fysisk omdannelse af et stort alment boligområde på forkant af regeringens ghettoplan. 

Byggeri København

 • Indstillet for Elefanthuset, et aktivitetscenter til Center for Kræft og Sundhed København. Projektet er det første gennemførte projekt i det nye strategiske partnerskab DSP Plus.

Bygningsstyrelsen

 • Indstillet primært for to projekter: renoveringen og ombygningen af Augenstenborg Slot, som nu huser ca. 400 medarbejdere i Landbrugsstyrelsen, og renoveringen og ombygningen af hovedbygningen på RUC.

Diakonissestiftelsen

 • Indstillet for opførelse nyt hospice og seniorboliger, som står indflytningsklare og skaber et socialt fællesskab inden for trygge rammer, hvor professionel omsorg og støtte er ”lige ved hånden”.

Domea og Boligselskabet DFB

 • Indstillet primært for opførelsen af Sommerlyst, som er centrale, bæredygtige boliger der er til at betale. Projektet er resultatet af et gensidigt respektfuldt samarbejde.

DTU

 • DTU er indstillet som en bygherre, der løbende udvikler og afprøver samarbejds-, entreprise- og rådgiverudbud, og også har en stærk arkitektur- og bæredygtighedspolitik.

FB Gruppen

 • Indstillet for udviklingen af hele Grønttorvet i Valby, hvor der skabes en bydel for alle generationer med forskellige boligformer.

FSB og SAB

 • Indstillet for for byudviklingen af Tingbjerg, som skal sikre gode og billige boliger på et presset boligmarked, og tage de første skridt i forhold til at gøre Tingbjerg til en kulturel og grøn destination med blandede boformer.

Gymnasiefællesskabet

 • Indstillet for et stort antal af renoverede gymnasier landet over, som er blevet fornyede og hvor det er lykkes at få flere kvadratmeter for de samme penge til bl.a. nye projektområder, multianvendelige idrætshaller med mere.

Himmerland Boligforening

 • Indstillet for at have udviklet den såkaldte Aalborgmodel med projektet Kildeparken 2020. Det har vist vejen til at skabe tryghed i et udsat boligområde.

Copenhagen Airports A/S

 • Indstillet for opførelsen af Finger E T3 Airside Expansion, der skal understøtte lufthavnens ambition om at ekspandere fra 30 til 40 mio. passagerer årligt.

Odense Kommune og Realdania

 • Dette bygherresamarbejde er Indstillet for projektet Fra Gade til By i Odense. Formålet er at etablere en sammenhængende bydel i Odense C omkring Thomas B. Thriges Gade.

Roskilde Kommune Ejendomme

 • Denne bygherre er indstillet for implementeringen af Roskilde Kommunes ejendomsstrategi, der bl.a. tager udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål.

Svinkløv Badehotel

 • Indstillet for en flot genopbygningsproces af det nedbrændte badehotel som har vist, hvordan træbyggeri kan nytænkes og som har indtænkt bæredygtighed i alle løsninger.

Vejdirektoratet

 • Indstillet for opførelsen af Fjordforbindelsen ved Frederikssund. Et projekt, der er skabt gennem et effektivt samarbejde mellem bygherre, entreprenør og fagforening.

 

Licitationen står bag Building Awards sammen med en række partnere, og Bygherreprisen uddeles i et samarbejde mellem Bygherreforeningen og Boligfonden Kuben. Prisens jury er ved at evaluere det stærke felt af kandidater, og skal besøge fem udvalgte projekter i august. Dernæst udvælges tre endelige nominerede kandidater der går videre til den endelige finale på Building Award 2019.

Nyheden er skrevet af Jesper Malm

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

aug
29
Medlemsmøde

Bygherre Briefing

Velkommen til Bygherre Briefing, der med sit skarpe format giver dig indblik i aktuelle emner, og dykker ned i et af de vigtigste emner blandt landets bygherrer netop nu.

sep
9
Udbud og samarbejde

Vælg den rette entrepriseform

Hvordan vælger du den rigtige entrepriseform til dit projekt? På denne kursusdag hører du om fordele, ulemper og erfaringer med de forskellige entrepriseformer, så du er klædt på til at vælge den rette form, når...

sep
10
Byggeri, drift og anlæg

Ledningsarbejder og gæsteprincippet

Udgifter til ledningsarbejder kan være en ubehagelig overraskelse i et projekt, især hvis der ikke er taget højde for det i anlægsbudgettet. På dette kursus får du overblik over de grundlæggende regler inden for ledningsret...

sep
11
Byggeri, drift og anlæg

Bygherrernes anlægsdag 2024

Lukker anlægsbranchen i 2050, når der ikke er råstoffer og arbejdskraft til at udføre opgaverne?  Hvad betyder bæredygtighed, klimakrav og digitalisering for fremtidige anlægsprojekter?  Vi sætter fokus på de udfordringer anlægssektoren står over for lige...

sep
17
Byggeriets aftaler

AB18 for bygherrer

På dette efterhånden klassiske AB-kursus får du en grundig indføring i AB18 og en gennemgang af aftalesystemet – herunder de væsentligste ændringer og nyskabelser, der er kommet siden AB92. Kurset sætter fokus på de muligheder,...

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev