Leder i bygherreorganisation: ”Hvis du ikke kan lede dig selv, så kan du ikke lede andre” - Bygherreforeningen

Nyhed -

12/01/2023

Leder i bygherreorganisation: ”Hvis du ikke kan lede dig selv, så kan du ikke lede andre”

Som leder af en bygherreorganisation sidder du i en kompleks rolle og det stiller store krav til dine personlige ledelsesevner. Branchen er under konstant forandring, men hvad gør du, når spillereglerne ændrer sig, og hvordan gør du dig selv og dit team forandringsparate? På Bygherreforeningens populære lederuddannelse kan du med afsæt i topledere fra byggebranchens erfaringer få konkrete ledelsesværktøjer og udvikle dine personlige, strategiske og forretningsmæssige ledelsesevner. Mød undervisere og tidligere deltagere her.

”Jeg har lært at forstå mig selv bedre, og fået værktøjer til at møde kollegaer og samarbejdspartnere i øjenhøjde, så jeg forstår dem, deres behov og deres handlinger bedre”. Sådan siger Kim Christensen, der til daglig arbejder som Head of Developments & Projects hos den internationale koncern SIEMENS. Det tilslutter projektchef fra REKA Gruppen, Thomas Olesen sig, og siger: ”Hvis ikke du kan lede dig selv, så kan du ikke lede andre. Uddannelsen starter med at vi ser indad, og det oplevede vi havde stor indvirkning på os deltagere og vores selvforståelse som ledere uagtet ledelseserfaring”. 

Er det tid til at styrke dine lederegenskaber, for at udvikle ikke bare dig selv og dit CV, men hele dit team og dine samarbejder på tværs? Så læs med her, hvor du kan møde nogle af underviserne på Bygherreforeningens lederuddannelse, og høre hvad deltagerne på de to første udsolgte hold, fik ud af at være med. 

En fælles retning og stærkere resultater 

Kim Christensen var blandt de 16 deltagere på det andet hold af Bygherreforeningens lederuddannelse, og han tog dermed skridtet mod at blive en bedre leder og strategisk sparringspart. Sammen med de øvrige deltagere, fik han oprustet sine lederegenskaber: Jeg fik værktøjer til at skabe en stærk kommunikation og en god feedbackkultur. Og jeg har nu en endnu større bevidsthed om, at én ting er at have et mål – noget helt andet er også at have en fælles retning”.  

Som leder i en bygherreorganisation har du en alsidig rolle, hvor du skal lede opad samtidig med, at du har et internt ansvar i organisationen. Og det er lederens evne til at skabe en fælles retning, som kan styre, styrke og motivere et team og i sidste ende skabe bedre resultater.  

Netop dette oplevede Kim Christensen, som mener, at uddannelsen er til gavn for både ham selv og hans medarbejdere: ”Jeg bruger elementer og værktøjer fra uddannelsen i min hverdag, fx til at klæde mine medarbejdere godt på, sådan at de selv bliver handlekraftige og beslutningsdygtige projektledere”.  

Jonas Geil Lauridsen, projektchef hos REKA Gruppen, har også deltaget i lederuddannelsen, og han ser ligeledes uddannelsen som en styrke i det daglige: ”Jeg vil gerne anbefale andre bygherrer uddannelsen, som har et højt fagligt niveau. De forskellige metoder og værktøjer fra undervisningen ligger nu og ulmer i baghovedet, når jeg møder hverdagens udfordringer”.  

Topledere fra byggeriet deler deres ledelseserfaringer 

Netop hverdagens udfordringer er i fokus, når uddannelsen inviterer gæsteundervisere fra store bygherreorganisationer indenfor, for at dele erfaringer og præsentere deltagerne for relevante cases. En af gæsteunderviserne er Finn Bloch, der er underdirektør i DSB Nye Grønne Værksteder. Han har stor erfaring som både bygherre og topleder og er vant til at drive en organisation og strategi, hvor bygherren sidder for bordenden. Han har bl.a. erfaring fra CPH Airports, hvor han var programchef for udvidelsen af Københavns Lufthavn – noget, der krævede fagligt tekniske evner, håndtering af en kompleks organisation og stærkt stakeholdermanagement.  

Han fortæller, at det kræver meget, hvis man vil være en god leder i byggeriet; exceptionelt alsidige, tværfaglige og menneskelige kompetencer, men også stor byggefaglig indsigt. Noget, der ofte kommer med mange års erfaring. Personligt savnede han en uddannelse, hvor han kunne få det teoretiske ledelsesgrundlag på plads tidligere i sin karriere. ”Det kræver stærke og robuste ledere at forstå og forholde sig til byggeriets processer, organisering, faser og grænseflader, og samtidigt også kunne navigere i samspillet mellem forskellige aktører, mens man også tager hensyn til samfundet, som vi er en del af. Det er den form for ledere, jeg gerne vil være med til at skabe på Bygherreforeningens lederuddannelse”.   

Henrik Schødts, adm. direktør og partner i not a box og tidligere projektdirektør på Nyt Hospital Nordsjælland, underviser også på uddannelsen, og han kan nikke genkendende til dette. I sin nuværende rolle som bygherrerådgiver ser han et fortsat mere kompliceret marked, som bygherrerne skal navigere i: ”Kravene til byggeriet udvikler sig ganske meget i de her år, og det stiller også større krav til bygherren. Det er dér, det starter. Som leder skal du arbejde med flere bundlinjer, nogle gange er de næsten modsatrettet. Det er komplekst, og kræver, at man som leder bliver klædt på til at begå sig på flere niveauer. Bygherreforeningens uddannelse arbejder netop på at gøre dig bedre rustet til disse krav”.  

Stærk underviser kobler ledelsesværktøjer til dine bygherreudfordringer 

Bygherrernes lederuddannelse er udarbejdet i samarbejde med den gennemgående underviser, erhvervspsykolog Louise Kampmark, og en række gæsteundervisere, som består af repræsentanter fra nogle af landets store, professionelle bygherreorganisationer.  

“Louise er helt enormt dygtig – hun er en fantastisk formidler, læser kursisterne og rammer os i øjenhøjde,” lød det fra Jonas Geil Lauridsen fra REKA Gruppen, der således er enig med de resterende deltagere på det seneste hold, som gav Louise Kampmark topkarakterer i evalueringerne. 

Ligesom Jonas og Thomas fra REKA Gruppen, har Region Sjælland også haft flere ansatte på lederuddannelsen, og det styrker organisationen. Rikke Haugaard fra regionen var glad for sin faglige læringsgruppe, som hun kunne sparre med undervejs, men så samtidigt en særlig stor værdi i, at have sin kollega med på uddannelsen, når hun senere skal føre teori ud i praksis: Det er rart at deltage to fra samme organisation. Så kan vi fremover praktisere værktøjerne i hverdagen – sammen og hver for sig”.  

Uddannelsen er specialudviklet til ledere af bygherreorganisationer på baggrund af undersøgelser og interviews gennemført af Bygherreforeningen, ligesom den er blevet finjusteret og opdateret med afsæt i tidligere deltageres feedback. Du vil gennem forløbet arbejde sammen med andre ledere fra lignende bygherreorganisationer og høre inspirationsoplæg fra nøglepersoner i branchen.  

Uddannelsen består af et kick off møde og 4 moduler af hver to dages varighed. Modulerne er spredt ud over et år, og der vil mellem hver modul være forberedelse og arbejde med cases i gruppearbejde eller individuelt. 

Det næste hold af uddannelsen starter med et kick-off møde den 11. maj 2023 og løber frem til december 2023. Undervisningen foregår hos Bygherreforeningen i BLOX ved Københavns havn, og vi inviterer det nye hold til middag efter første modul den 31. maj 2023. 

Læs mere om lederuddannelsen 

 

Denne artikel er en advertorial – en annonce der markedsfører Bygherreforeningens Lederuddannelse.  

Nyheden er skrevet af Emily Krygell Schrøder

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

maj
16
Byggeriets aftaler

YBB19: Ydelsesbeskrivelse for bygherrerådgivning

Bliv fortrolig med Ydelsesbeskrivelse for Bygherrerådgivning, YBB19, og hør hvordan du kan bruge den til at sætte rammen for et godt samarbejde. Kurset giver dig et godt overblik over ydelsesbeskrivelsen og gode råd til, hvordan...

maj
22
Byggeri, drift og anlæg

Bæredygtig renovering og transformation

Sammenlignet med fokus på nybyggeri, så er der behov for mere spotlight på transformation og renovering. Fokus på den eksisterende bygningsmasse er helt afgørende for at nedsætte byggebranchens samlede klimaaftryk. På dette seminar kigger vi...

maj
23
Styring og økonomi

Budgetplanlægning i byggeprojekter – dynamiske styringsværktøjer

Bliv skarp på den tidlige budgetplanlægning og få inspiration til, hvordan du som bygherre kan bruge den økonomiske ramme for projektet aktivt. På dette kursus får du en introduktion til budgetlægning, økonomistyring og risikohåndtering gennem...

maj
23
Styring og økonomi

Uddannelsesforløb: Styring og økonomi for bygherrer

Tag et samlet uddannelsesforløb i ’Styring og økonomi for bygherrer’ og bliver dermed klædt på til at styre dit projekt sikkert i mål. Bemærk, at alle kurser fortsat kan købes som enkeltkurser.

maj
28
Byggeriets aftaler

YBL18: Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab

Dette kursus giver dig indsigt i ‘Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab’, YBL18. For hvilken betydning har ydelsesbeskrivelsen for dig som bygherre? Hvordan sikrer du at få de rette ydelser til opgaven, og hvordan kan du...

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev