Byg til velfærd - Bygherreforeningen
  • Værktøjer til velfærdsbyggeri

    Byg til velfærd

Få værktøjer og inspiration til godt velfærdsbyggeri

Velfærdsbyggerier er komplekse størrelser, som kræver en række valg i forhold til både strategi, praksis og byggeri. På denne side finder du værktøjer og cases, der hjælper dig med at skabe fremtidens velfærdsbyggeri i dialog med brugere og andre interessenter.

Værktøjer til bedre skolebyggeri

Vil du forbedre dit projekt?

Folkeskoler og erhvervsskoler søges til at medvirke i gratis workshopforløb

Om projektet Byg til Velfærd

Med Byg til velfærd-projektet har Bygherreforeningen udviklet en række værktøjer, der kan hjælpe landets bygherrer til at skabe bedre velfærdsbyggeri. Projektet fokuserer i første omgang på skolebyggeri, hvor der er udarbejdet fire værktøjer, som kan bruges i processen fra den tidlige foranalyse til den endelig ibrugtagning af et skolebyggeri.

Værktøjerne er udarbejdet i samarbejde med nogle af landets førende eksperter på området. En gruppe som bl.a. tæller skoleledere, medarbejdere og ledere fra landets skoleforvaltninger og byggeafdelinger samt nogle af landets mest erfarne rådgivere. Læs mere.

Projektet består af forskellige delprojekter, der er finansieret af Realdania, Lokale- og Anlægsfonden og Tietgenfonden.

Spørgsmål?

Vil du vide mere om projektet, så kontakt en af de projektansvarlige.

Christine Skovgaard Madsen, områdechef

Lars Bertelsen, områdechef

Nyheder om velfærdsbyggeri

Vinder af Bygherreprisen 2019: ”Vi har fået københavnerne til at forstå, hvad det er vi laver i Aalborg”

Sidste år vandt Himmerland Boligforening Bygherreprisen 2019 ved løfte den ellers udfordrede bydel Aalborg Øst. Den landsdækkende eksponering har givet det nordjyske boligforening vind i sejlende, og har åbnet op for nye fællesskaber og skabt stolthed iblandt medarbejderne. Nu kan alle indstille nye kandidater til prisen frem til d. 18. august, der hylder det ansvarlige samarbejde.
11/05/2020/af Freja Andersen

Topledere viser vejen til færre ulykker

Øget fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed i topledelsen hos Gentofte Kommune, Vejdirektoratet og det almene boligselskab Bo-Vest skal føre til færre ulykker og mere produktivitet på de tre organisationers byggepladser. Den nye tilgang bygger på erfaringer fra offshore branchen, hvor det er lykkes næsten at undgå store ulykker.
01/05/2020/af Freja Andersen

Renoveringsopgaver i høj kurs hos kommuner efter fjernelse af anlægsloftet

Med fjernelsen af anlægsloftet i år, har landets kommuner nu mulighed for at fremskynde opgaver efter eget valg. En rundspørge i tre kommuner viser, at det særligt er planlagte renoveringsopgaver, som bliver fremrykket, da nybyggeri af forskellige årsager er vanskeligt under coronakrisen.
03/04/2020/af Freja Andersen

Højere anlægsloft bør følges op af højere beløbsgrænser i tilbudsloven

Kommunerne skal have mulighed for at igangsætte flere byggeprojekter og dermed være med holde gang i erhvervsliv og beskæftigelse under coronakrisen. Man bør samtidig justere beløbsgrænserne i udbudsreglerne, for at gøre det nemmere at få virksomheder og håndværkere i gang med det samme på fx tomme skoler og daginstitutioner
26/03/2020/af Freja Andersen

Klimapartnerskab viser vejen til et bæredygtigt byggeri

Efter fire måneders intensivt arbejde og involvering af mere end 100 fagfolk, har klimapartnerskabet for byggeri og anlæg udgivet sin resultatrapport. Bygherreforeningen har deltaget aktivt i arbejdet og støtter op om mange af de gode forslag.
16/03/2020/af Freja Andersen

Bygherreforeningen bidrager til ny klimahandlingsplan

Bygherreforeningen skal sammen med bl.a. Dansk Byggeri og Dansk Industri frem mod februar 2020 komme med bud på, hvordan bygge- og anlægsbranchen skal bidrage til at vi bliver klimaneutrale i 2050 i regeringens klimapartnerskab for byggeri og anlæg
17/01/2020/af Freja Andersen

Bygherrer skal drive den bæredygtige udvikling

Bygherreforeningen lancerer fredag d. 10 januar et manifest med udgangspunkt i FNs verdensmål, der skal hjælpe bygherrer med en bæredygtig omstilling af deres arbejde.
10/01/2020/af Freja Andersen

Bygherrefestival 2024

a:3:{s:32:"ffa8ae7465e3f9f635dd6fb9faac456d";s:4:"Lars";s:32…

Bygherrefestival 2024

a:3:{s:32:"ffa8ae7465e3f9f635dd6fb9faac456d";s:10:"Jens W.Ø…

Bygherrefestival 2024

a:3:{s:32:"ffa8ae7465e3f9f635dd6fb9faac456d";s:12:"Vibeke Gr…

Arrangementer om velfærdsbyggeri

[av_custom_masonry_entries 0_pos_post=” 1_pos_post=” 2_pos_post=” 3_pos_post=” post_terms=’Kursusemne,101′ nr_posts=’3′ nr_off_posts=” post_order=’ASC’ grid_layout=’without_top’ top_image=” attachment=” attachment_size=” masonry_filter=’hide’ av_uid=’av-6pc1m’ custom_class=”]
Fotokreditering på Byg til Velfærd: Kontraframe, kant, pluskontoret, JJW, rum, rubow architects, Friis & moltke, Nøhr & Sigsgaard, SWECO Architects og Dall & Lindhardtsen

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev