Bygherrer i det jyske vil opkvalificere sig - Bygherreforeningen

Nyhed -

26/08/2022

Bygherrer i det jyske vil opkvalificere sig

Bygherreforeningen mærker et stigende behov for uddannelse i projektledelse og lederkompetencer blandt landets bygherrer. Flere bygherreorganisationer vælger at sende hele hold på projektlederuddannelse i foreningen, og her i efteråret kan vi for første gang byde kursister velkommen på projektlederuddannelse i Jylland.

Bygherreforeningens medlemsskare og aktivitetsniveau er vokset stødt de seneste par år i takt med en stigende byggeaktivitet, nye udfordringer i forhold til fx bæredygtighed og digitalisering og et generelt behov for at uddanne og professionalisere bygherrerollen.  Foreningens kompetenceteam oplever stor efterspørgsel hos nye såvel som eksisterende medlemmer på at opkvalificere sig i forhold til ledelse, projektstyring og specialisering inden for særlige fagområder. 

“Bygherrerollen  er meget kompleks, og kræver en bred vifte af kompetencer inden for styring, ledelse, økonomi, jura og kommunikation. Man skal kunne styre store komplicerede byggeprojekter, og navigere i et broget landskab af interessenter. Det er en vanskelig opgave, der kræver, at man er klædt på til opgaven” fortæller Christine Skovgaard Madsen, kompetencechef i Bygherreforeningen.  

Bygherreforeningens medlemskreds tæller nu lige knapt 250 medlemmer, og heraf er 53 af dem kommet til siden sidste år i august. Halvdelen af de nye medlemmer holder til i Jylland. 

Stor interesse for projektlederuddannelse i Aarhus

Både på Sjælland og nu også vest for Storebælt er der efterspørgsel på kompetenceudvikling i efteråret.  

“Vi mærker virkelig, at vores medlemmer ønsker at blive styrket i deres rolle som bygherre. Unge såvel som mere erfarne. Vi har fået en del unge og enormt ambitiøse medlemmer, der netop er trådt ind i rollen. De ønsker at blive klædt på til at løfte og forstå, hvad opgaven indebærer.” fortæller Christine Skovgaard Madsen og fortsætter:   

“I det her efterår starter vi f.eks. en projektlederuddannelse for bygherrer op i Aarhus. Det er en stor milepæl for vores forening. Det er første gang, vi oplever, at der har været så stor en interesse og tilslutning fra de jyske bygherrer. Udover det har vi kurser i både AB18 og udbudsret i Aarhus i efteråret med stor tilslutning, og vi har netop afholdt netværksmøder i Kolding og Aalborg med god dialog og mange fremmødte”.  

Udover projektlederuddannelsen i Aarhus, tilbyder Bygherreforeningen også faste kurser i AB18, udbudsret og ydelsesbeskrivelser og flere årlige gratis netværksmøder i Midtjylland og Nordjylland. 

Vil du have indblik i fordelene som medlem hos Bygherreforeningen? Læs her

Nyheden er skrevet af Freya Andersen

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

maj
15
Bæredygtighed

Bæredygtighed i udbud

Hvordan arbejder du med bæredygtighed i dine udbud, så du sikrer dig, at det, der er tænkt allerede i programfasen, fastholdes frem til aflevering og overgang til drift? På dette kursus får du inspiration til,...

maj
16
Byggeriets aftaler

YBB19: Ydelsesbeskrivelse for bygherrerådgivning

Bliv fortrolig med Ydelsesbeskrivelse for Bygherrerådgivning, YBB19, og hør hvordan du kan bruge den til at sætte rammen for et godt samarbejde. Kurset giver dig et godt overblik over ydelsesbeskrivelsen og gode råd til, hvordan...

maj
22
Byggeri, drift og anlæg

Bæredygtig renovering og transformation

Sammenlignet med fokus på nybyggeri, så er der behov for mere spotlight på transformation og renovering. Fokus på den eksisterende bygningsmasse er helt afgørende for at nedsætte byggebranchens samlede klimaaftryk. På dette seminar kigger vi...

maj
23
Styring og økonomi

Budgetplanlægning i byggeprojekter – dynamiske styringsværktøjer

Bliv skarp på den tidlige budgetplanlægning og få inspiration til, hvordan du som bygherre kan bruge den økonomiske ramme for projektet aktivt. På dette kursus får du en introduktion til budgetlægning, økonomistyring og risikohåndtering gennem...

maj
23
Styring og økonomi

Uddannelsesforløb: Styring og økonomi for bygherrer

Tag et samlet uddannelsesforløb i ’Styring og økonomi for bygherrer’ og bliver dermed klædt på til at styre dit projekt sikkert i mål. Bemærk, at alle kurser fortsat kan købes som enkeltkurser.

maj
28
Byggeriets aftaler

YBL18: Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab

Dette kursus giver dig indsigt i ‘Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab’, YBL18. For hvilken betydning har ydelsesbeskrivelsen for dig som bygherre? Hvordan sikrer du at få de rette ydelser til opgaven, og hvordan kan du...

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev