Nyheder om COVID-19 - Bygherreforeningen

Bygherreforeningens nyheder om COVID-19

Her kan du få et samlet overblik over foreningens nyheder relateret til corona-situationen

Giv de kloge hænder en stemme

Hvis produktiviteten i bygningsrenovering skal forbedres kræver det en anerkendelse af at innovation og produktivitet bygger på godt håndværk og en stærk faglighed. GI og Bygherreforeningen sætter i et nyt projekt et tiltrængt fokus på den gode og nytænkende renoveringspraksis.
05/05/2015/af Maria Jordy Madsen

Analyse om værdiskabelse i bygningsrenovering

Branchepartnerskabet Renovering på Dagsordenen sætter fokus på værdiskabelse i renovering.
01/05/2015/af Ditte Juel Jensen

Frivillighed skaber flere og bedre praktikpladser

Renovering har altid stået lidt i skyggen af nybyggeri. Desværre, for renoveringsmarkedet er stort og udgør lidt af en guldgrube. Mere end 50 pct. af omsætningen i byggeriet kommer fra renoveringsprojekter, og tallet bliver større de kommende år. Det er ikke kun godt nyt for byggebranchen, men også for de mange unge mennesker der skal bruge en praktikplads. Renoveringsprojekter giver nemlig god mulighed for at tage lærlinge og praktikanter ind.
20/04/2015/af Maria Jordy Madsen

Danmarks bygninger lider trods rentable renoveringsmuligheder

Offentlige bygninger er i dag så forsømte at udgifterne til renovering beløber sig til flere milliarder kroner, hvis man gerne vil fastholde den værdi som bygningerne udgør i dag
09/04/2015/af Maria Jordy Madsen

Kan vi give danskerne råd til energirenovering?

Selv om det er velkendt, at der både er økonomiske og miljømæssige gevinster i at energiforbedre boligen, er det kun 2 ud af 10, som har investeret i bedre isolering af boligen inden for de seneste to år. Det viser en undersøgelse, som Userneeds har gennemført for Ingeniørforeningen, IDA.
23/03/2015/af Maria Jordy Madsen

Hvordan ser fremtidens renovering ud?

I Hvidbog om Bygningsrenovering som Bygherreforeningen og Grundejernes Investeringsfond udsendte i 2010, bliver det anslået, at den samlede årlige investering i renovering herhjemme løber op i 140 mia. kroner. Omregnet dagens priser svarer det til 150 mia. kroner. Eller til prisen på syv københavnske metroprojekter – forudsat, at den oprindelige pris på det projekt på 21 mia. kroner holder.
20/03/2015/af Maria Jordy Madsen

Pisk, gulerod, røgelse og sød musik – virkemidler er der nok af

Lige som der skulle sættes fuld fart på energirenoveringen, gik det hele i stå. Arbejdet med reducere energiforbruget fra vore bygninger er sat i stå af lave energipriser og manglende politisk forståelse for at bruge de nødvendige virkemidler. Man begynder at tvivle på, om de gode intensioner nogensinde bliver omsat til handling.
17/03/2015/af Maria Jordy Madsen

Ny sommerskole skal bidrage til tværfaglig bygningsrenovering

Hvis vi skal indfri den aktuelle efterspørgsel efter tværfaglige renoveringskompetencer, skal vi ud over den gængse forståelse af ”tværfaglighed” og i langt højere grad have fokus på; med hvad, hvornår, hvorfor og ikke mindst hvordan vi praktiserer den. Det skal den nye 3-uger lange sommerskole, initieret af Bygningskonstruktør- og Bygningsingeniøruddannelsen på VIA University College, Horsens og Arkitektskolen Aarhus, bidrage til.
13/03/2015/af Maria Jordy Madsen

Renovering er kommet på dagsordenen

Alle med interesse i renovering er kommet på banen, men der mangler meget endnu. Det halter endnu med kvalitet og produktivitet, når der renoveres. Vi skal have mere ud af pengene.
11/03/2015/af Maria Jordy Madsen

Bygningsmassen fortjener bedre

Renovering skal endnu mere på dagsordenen. Der er brug for visioner og nytænkning, for det er på renoveringsområdet, en stor del af fremtidens opgaver i byggeriet ligger. Vi skal væk fra at vælge de kortsigtede løsninger og i stedet arbejde for at udvikle smukke, bæredygtige og fremtidssikrede løsninger for bygningsmassen.
10/03/2015/af Maria Jordy Madsen

Energirenovering: Ikke uden aftalte mål og målinger

I de kommende år skal landets bygninger underkastes omfattende moderniseringer og energiforbedringer. Én af de store udfordringer er, at renoveringsprojekter sjældent leverer de forventede varmebesparelser. Hvis energirenoveringer skal blive et blomstrende marked uden tvang og tilskud, skal aftalerne baseres på garanterede ydelser og målinger.
02/03/2015/af Maria Jordy Madsen

Fem gode eksempler: Renovering, der skaber værdi og innovation

God, værdiskabende renovering kræver innovation, nytænkning og evnen til at se muligheder. Gør vi det, opstår der skævheder og løsninger, som vi ikke ville have skabt, hvis vi skulle starte forfra på en flad mark. Det kan f.eks. være som en miljørigtig genanvendelse af de energiressourcer, der er bundet i de eksisterende konstruktioner, som samtidig skaber livskvalitet og udvider vores opfattelse af hvordan en bolig skal se ud. Der findes mange gode eksempler på god, bæredygtig renovering. Her er fem:
02/03/2015/af Maria Jordy Madsen

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev