Flere steder rundt om i landet bygges og renoveres der nu idrætshaller og -anlæg – og flere større projekter er i vente de kommende år. En del af disse projekter skal kunne tilbyde mange forskellige idrætsfaciliteter på samme lokation. De store projekter stiller krav til, at bygherren er opmærksom på de særlige udfordringer og muligheder, som projekterne medfører.
På dette seminar tager vi et kig på tidens idrætstrends, og de forventninger vi som brugere har til idrætscenteret i dag. Vi vil have mange faciliteter på én lokation, men hvordan fungerer det i praksis? Derudover kigger vi nærmere på et par konkrete eksempler på igangværende og kommende projekter, ligesom vi skal på rundvisning på dagens besøgssted.
Formålet med dagen er at give deltagerne inspiration fra andre projekter, som man kan tage med hjem til egne projekter. Samtidig giver dagen deltagerne indblik i brugernes behov samt den daglige drift i et idrætscenter. Dagen skaber desuden en platform, hvor bygherrer kan mødes på tværs og udveksle erfaringer.
Seminaret henvender sig primært bygherrer, som arbejder med projekter indenfor idrætshaller og -anlæg. Dagen kan også findes relevant for bygherrerådgivere, driftsansvarlige, arkitekter, ingeniører, leverandører m.fl.
Program
09:00-09:30 Ankomst om morgenmad
09:30-09:45 Velkomst og introduktion til dagen
Velkommen til dagens seminar om idrætsfaciliteter. Vi bliver kort præsenteret for dagens program inden første oplæg.
Faciliteres af Jesper Malm, områdechef, Bygherreforeningen
09:45-10:30 Idrætstrends og idrætscenteret i dag
Hvordan har idrætten udviklet sig de seneste årtier? Hvilke sportsgrene har trendet – og hvilke trender i dag? Og hvad gør vi med faciliteterne, når interessen for nogle sportsgrene falder? Vi starter dagens seminar med et kig på idrættens historie og de trends indenfor idræt, vi ser i dag. Derudover tager vi et kig på de forventninger brugerne og foreningerne har til ’idrætscenteret’, i dag – hvad det skal kunne, og hvordan disse forventninger har ændret sig. Derudover skal vi høre om samtænkning mellem inden og ude, multifunktionalitet/deledagsorden og bæredygtighed.
Casper Lindemann, PA-konsulent, DIF
10:30-10:50 Formiddagspause
10:50-11:30 Hvad siger brugerne?
I dag bygges og udvikles der en del multihaller, hvor mange aktiviteter og faciliteter samles ét sted. Multihallerne har den fordel, at man som bruger kan søge det samme sted hen for at udøve en sportsgren. Derudover kan det have fordele for klimaet at optimere idrætsarealerne. Men hvordan fungerer hallerne i praksis? Lever de op til brugernes behov og ønsker? Og er der plads til alle sportsgrene, foreninger og brugere på samme lokation? Det bliver vi klogere på her, hvor vi skal høre fra en af brugerne.
Oplægsholder annonceres snarest
11:30-12:10 Idrætscenter Jammerbugt: Renovering og tilbygning på multihal
Hvad skal man være opmærksom på, når man skal renovere et idrætscenter? Det dykker vi ned i her, hvor vi skal høre om renoveringen og tilbygningen til Idrætscenter Jammerbugt. Vi bliver klogere på, hvad der ligger bag beslutningen for renoveringen, de visioner der er for projektet, de erfaringer der er med drift af en multihal, og hvad man skal være særligt opmærksom på.
Søren Konnerup, centerleder, Idrætscenter Jammerbugt
12:10-13:10 Frokost
13:10-13:50 Gladsaxe Idrætscenter: Samarbejder, brugere og kommende udvikling
Når man udvikler og drifter et stort idrætsanlæg med mange faciliteter, er der mange brugere, foreninger og samarbejder at tage højde for. Flere af disse store anlæg er at finde rundt om i landet – og flere er på vej. Gladsaxe Idrætscenter er et af dem, hvor der er arbejdet med mange idrætsfaciliteter i en længere periode, og hvor man fortsat har planer for udvikling af anlægget. Vi skal her høre om, hvordan Gladsaxe Kommune samarbejder og inddrager brugere, foreninger og driften – bl.a. med eksempler fra den nye Skøjtehal og kunstgræsudskiftning. Derudover skal vi høre om den kommende udviklingsproces for Idrætscenteret.
Holger Kortbek, Idrætschef, Gladsaxe Kommune
13:50-14:10 Videndeling og egne erfaringer
Efter nogle spændende oplæg om idrætstrends, brugerne og andre projekter har vi tid til netværk og videndeling mellem dagens deltagere. Ved bordene tager vi derfor en snak om egne erfaringer, og hvad man vil tage med tilbage til egne projekter fra dagens oplæg.
Faciliteres af Jesper Malm, områdechef, Bygherreforeningen
14:10-14:25 Eftermiddagspause
14:25-15:05 Valby Idrætspark: Nordeuropas største idrætsanlæg skal have et markant løft
I planen for Valby Idrætspark indgår nye kunstgræsbaner, ny multihal, et neurorehabiliteringscenter, daginstitutioner, boliger og erhverv samt tanker om et mere sammenhængende anlæg. Vi skal her høre mere om visionerne for projektet, de indledende tanker, hvilke forventninger man har til det store samarbejde, hvordan man indtænker brugerinddragelse m.m.
Jonas Rune Sangberg, chefkonsulent, Københavns Kommune
15:05-15:55 Rundvisning i haller og anlæg i Valby
Efter vi har hørt om planerne for Valby Idrætspark, går vi på rundvisning i hallerne og anlægget. Her ser vi, hvordan området skal udvikles, ligesom vi hører om de tanker, som de lokale interessenter ser som de vigtigste indsatspunkter i en fremtidig udviklingsplan.
Jonas Rune Sangberg, chefkonsulent, Københavns Kommune og Jan Barslev, leder Hafnia-Hallen
15:55 Afrunding og tak for i dag
Ret til ændringer forbeholdes
Praktisk
Kurset er inklusiv morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Læs mere om praktisk information.
Tilmeldingsvilkår
Du kan frit flytte eller afmelde dig et arrangement indtil 30 dage før arrangementets start.
Efter de 30 dage er tilmeldingen bindende og du vil modtage en faktura på det fulde beløb.
Er du alligevel forhindret i at deltage f.eks. på grund af sygdom, er du naturligvis velkommen til at sende en anden fra din virksomhed i dit sted. Du skal blot sende en e-mail til Rikke Mønster rsm@bygherreforeningen.dk og oplyse om ændringen.
Ved udeblivelse fra et arrangement faktureres deltageren for det fulde beløb
Ved uforudsete hændelser (f.eks. ved undervisers sygdom) eller manglende tilmeldinger kan arrangementet flyttes eller aflyses. Bliver arrangementet flyttet til en anden dato, har du mulighed for at framelde dig uden beregning