Nyheder om COVID-19 - Bygherreforeningen

Bygherreforeningens nyheder om COVID-19

Her kan du få et samlet overblik over foreningens nyheder relateret til corona-situationen

Århusiansk ejendomsudvikler vinder Bygherreprisen 2023

Bygherren som har sat et tydeligt præg på Aarhus gennem mange år, Ejen-domsselskabet Olav de Linde vinder den prestigefyldte Bygherrepris, som ud-deles i samarbejde med Boligfonden Kuben. Den erfarne bygherre vinder bl.a. for sit mangeårige fokus på genbrug og transformation af byggeri til nye formål. Olav de Linde har fundet en forretningsmodel som virker og som kan inspirere andre som ønsker at gå i en mere bæredygtig retning.
10/11/2023/af Sofie Meyer

Bygherrebarometer: Rekordmange byggeprojekter udskydes fortsat

Der bliver fortsat aflyst eller udskudt mange byggeprojekter i Danmark. Rekordhøje 40 pct. af alle byggeprojekter er blevet aflyst i 2023. Særligt er boligmarkedet gået i stå. Under halvdelen af alt boligbyggeri går i gang som planlagt. Det er særligt København og Midtjylland, som er ramt. Også i 2024 skal vi forvente et vanskeligt marked, lyder det fra eksperterne hos Byggefakta. Bygherreforeningen forventer en begyndende stabilisering hos landets bygherrer. Her hæfter man sig ved, at selvom situationen har nogle lighedstegn med situationen under finanskrisen, så står landets bygherrer et helt andet sted forretningsmæssigt. Kun et område boomer: Grøn energi.
07/11/2023/af Ditte Juel Jensen

Nyt bygherrebarometer – trends og tendenser blandt landets bygherrer i 2024

Bygherrebarometeret tager temperaturen på byggeaktiviteter blandt landets største investorer og igangsættere af byggeri. Her finder du oversigt over aktiviteter og planer blandt bygherrer og developere i Danmark i 2024 samt en opsamling på realiserede byggeaktiviteter i 2023.
07/11/2023/af Ditte Juel Jensen

Nyt værktøj hjælper med at skabe mere attraktive rammer på fremtidens erhvervsskoler

Nu er der hjælp at hente for erhvervsskoler, der skal til at bygge nye skoler. Bygherreforeningen lancerer nu et dialogværktøj, der kan hjælpe med at afklare, hvad der skal bygges i de tidlige faser. Værktøjet tager hånd om nogle af de fælles udfordringer, der er for erhvervsskolebyggeri. Værktøjet er støttet af Tietgenfonden og udviklet med sparring fra en ekspertgruppe.
31/10/2023/af Freja Andersen

Råd, viden og inspiration fra branchen: Sådan får du din strategi for samarbejde til at leve

Repræsentanter fra virksomheder og organisationer, der har tilsluttet sig Samarbejdsløftet, er til en workshop i starten af oktober kommet med anbefalinger til, hvordan man får sin strategi for samarbejde ud at leve i sin virksomhed, organisation eller sit byggeprojekt. Samarbejdsløftet lancerer nu et nyt vidensområde, hvor du kan finde de 25 råd samt viden og inspiration fra virksomheder og organisationer på tværs af byggeriet.
27/10/2023/af Freja Andersen

Dilemma-undersøgelse: Bygningsreglementet skal understøtte bæredygtighed byggeriet

En arbejdsgruppe i Strateginetværket for bæredygtigt byggeri har udarbejdet en undersøgelse af hvordan BR18 fungerer i praksis, som kortlægger de steder, hvor byggeriets praktikere siger, at det kan være svært at bygge bæredygtigt.
25/10/2023/af Andreas Holst-Olesen

Unge mennesker søges: Stor rekrutteringsindsats i Herning og omegn vil uddanne unge på almen renoveringssag

I Danmark er der er mangel på faglært arbejdskraft til at bygge bygninger og anlægge veje og pladser, og entreprenørfirmaet Heibæk Murer & Entreprenør ApS står lige nu og mangler struktørlærlinge til renoveringen af de 270 almene boliger hos FællesBo i Holtbjergområdet i Herning. Derfor har de i samarbejde med FællesBo, Bygherreforeningen og den lokale erhvervsskole Herningsholm igangsat en omfattende rekrutteringskampagne på sociale medier, der skal få de lokale unges øjne op for en karriere som bygningsstruktør i byggeriet.
13/10/2023/af Freja Andersen

Fem folkeskoler og fem erhvervsskoler får hjælp til at bygge nye skoler

I alt ti folkeskoler og otte erhvervsskoler har indstillet deres byggeprojekter til at få et udvik-lingsforløb med Bygherreforeningens værktøjer. Nu er fem skoler i hver kategori udvalgt. Iblandt er erhvervsskolen Campus Hobro, der skal bygges midt i Hobro, og en evaluering af folkeskolen Lisbjerg Skole i Aarhus Kommune. Forløbene er en del af Bygherreforeningens Byg til Velfærd-program, der udvikler værktøjer til velfærdsbyggeri.
06/10/2023/af Freja Andersen

Få hjælp til bæredygtig ejendomsstrategi

Kan man som kommune nå de politiske bæredygtighedsmålsætninger for sine bygge- og anlægs- og porteføljeaktiviteter uden en klar, vedtaget strategi? Og kan en ejendomsstrategi være et værdiskabende udviklings- og styringsredskab, uden at der ligger et klart mandat bag, og organisationen tager medejerskab? Det var nogle af de spørgsmål, som blev diskuteret på to seminarer om forankring af bæredygtighed i kommunale bygherreorganisationer i hhv. Favrskov og Roskilde.
04/10/2023/af Andreas Holst-Olesen

Ny udbudsstrategi i Byggeri København skal skabe bedre rammer for samarbejde og bæredygtighed

Byggeri København har for nyligt lanceret en ny udbudsstrategi, der er individuel og baseret på erfaringerne med rammeaftaler om strategiske partnerskaber. Tankerne bag er at skabe bedre rammer for samarbejde og fremme prioriteringen af bæredygtige løsninger. Det præsenterede byggechef Mette Kilde Cortfitzen bl.a. i denne uge til lanceringen af Samarbejdsløftet.
29/09/2023/af Freja Andersen

Leder: Bygherrerne skal efterspørge mere bæredygtighed

Vi har netop haft verdens varmeste sommer, og vi kender efterhånden alle udfordringerne med global opvarmning. Det er afgørende, at vi sænker vores CO2-udledning i alle dele af vores samfund. Også i byggeriet. Og heldigvis er mange allerede i gang. Og den gode nyhed er, at vi hjælpes godt på vej ved, at Danmarks energiproduktion gradvis omstilles til vedvarende energi. Men CO2 er ikke vores eneste udfordring.
27/09/2023/af Andreas Holst-Olesen

Mød de 3 finalister til Bygherreprisen 2023 – stem på din favorit

Der er nu fundet tre finalister, som skal dyste om titlen Årets Bygherre, når Boligfonden Kuben og Bygherreforeningen uddeler Bygherreprisen den 9. november 2023. Læs mere om de tre finalister: Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, Ejendomsselskabet Olav de Linde og NREP og stem på din favorit her.
26/09/2023/af Ida Clausen

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev